Sunday, September 25, 2011

Malaysia tidak pernah dijajah????



salam semua.
kali ni aku nk cerita pasal ulasan seorang Professor yg mengatakan Tanah Melayu xpernah dijajah.ok sebelum korang gelak sampai terberak kita tengok dulu video ni :


ok sekarang boleh gelak besar!!
KAHKAHKAHKAHKAHKAHKAHKAHKAH!!!!!
hahahaha aku gelak sampai nk terberak plak aku rasa.ape cerita ni bro Zainal Kling??Tanah Melayu xpernah dijajah?biar betul kau ni.then sebelum ni pejuang2 yg bermati-matian mempertahankan Tanah Melayu dan berjuang membebaskan Tanah Melayu dr penjajah tu cerita dongeng er bro?budak umur 10 tahun pon boleh gelak dgr lu ckp bro.


Then Tok Janggut,Datuk Bahaman,Mat Kilau,Datuk Maharaja Lela,Dato' Onn n yg lain2 sebelum ni berjuang untuk ape?membebaskan Tanah Melayu dr dilindungi British?jangan buat lawak brader.penat org dulu2 bermati-matian untuk mengusir penjajah British.perjanjian Pangkor xde tulis pasal penjajahan?just tulis pasal dilindungi?dilindungi ape kejadahnye?


ok kite ambik contoh perjanjian antara Israel dgn Hamas.perjanjian damai antara kedua-dua belah pihak ni dah bpe kali plak Israel langgar?so point die dkt sini perjanjian tu boleh dgn mudahnye dilanggar oleh mne2 pihak.semua org boleh berjanji n buat perjanjian.tp masalahnye diorg ikot ke x perjanjian tu??


aku xnk cerita pasal sejarah pasal masing2 pon belaja sejarah mase kat sekolah even certain sejarah yg ditulis kat buku teks sekolah tu just highlight kepada 1-1 pihak.tp masuk akal ke Tanah Melayu xpernah dijajah?confirm la xmasuk akal.maybe British datang Tanah Melayu masa tu sbb nk buat lawatan sambil belaja kot.tp buat lawatan sambil belaja sambil bawak kelengkapan perang?xmcm pelik pulak kan?hahahahaa.then mcm mne plak dgn penjajahan Portuguese n Belanda?bukan penjajahan ke nme nye tu?Jepun datang Malaysia nk buat ape?kite merdeka daripada ape kalau bukan sebab dijajah?kite merdeka sbb xdilindungi British?amboi kelakar nye bro Zainal Kling.


dengar die pnye ulasan pon dah tau yg diorg ni nyanyuk.mase minit ke 1.55,tibe2 die cakap 'kecuali' kite just terjajah 2tahun masa zaman Malayan Union.ok kite tengok dari konteks ucapan org tua ni.'sekiranyalah',kite terima Tanah Melayu xpernah dijajah,then 'kecuali' kau tu bukan cakap penjajahan jugak ke bro?patut tukar la statement ckp Tanah Melayu xpernah dijajah British bukan Tanah Melayu xpernah dijajah.then die cakap selainnye xpernah dijajah tp tbe2 ade lg 1 'kecuali' plak lg.die ckp kecuali zaman Jepun.hahahahhahahaha.amboi geramnye aku tengok cara kau ckp tu.then ape point cakap Tanah Melayu xpernah dijajah???Melaka,Pulau Pinang, n Singapura masa tu bukan Tanah Melayu er?ke Tanah tok kau?hahahahah.then ape point cakap Tanah Melayu xpernah dijajah???then ade die cakap ade tempoh lg 1 lagi plak cakap masa zaman komunis.hahahahahahah.then zaman Portuguese xnk 'kecuali'?yg lain2 xnk 'kecuali'??


ape dah jadi dengan Majlis Professor Negara(MPN) ni?bro Zainal Kling ni betul ke xbetul ni?so korang pk2 lah sendiri.sejak akhir2 ni mcm2 la jd.pelik pon ade,kelakar pon ade.haha


x : aku xboleh berenti gelak lagi ni. HAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!

3 comments:

  1. Suruh prof tu masuk maharajalawak, konfem menang. LOL

    ReplyDelete
  2. hahaha tu la pasal.da mcm tgk maharaja lawak plak kan

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...